106,25 Gbaud ieslēgšanas un izslēgšanas atslēgas un impulsa amplitūdas modulācijas saites, kas atbalsta nākamās paaudzes Ethernet uz vienas lambdas

Zinātniskais manuskripts tika publicēts IEEExplore tīmekļa vietnē kopā ar līdzstrādniekiem no KTH Royal Institute of Technology, Keysight Technologies GmbH, RISE Research Institutes of Sweden, Zhejiang University un RTU Telekomunikāciju institūta – Xioadan Pang, Oskars Ozoliņš, Toms Salgals, Armands Ostrovskis, Sandis Spolītis un Vjačeslavs Bobrovs.

Manuskripta kopsavilkums

Datu centra skaitļošanas tehnoloģijas attīstībai ir nepieciešami energoefektīvi ātrgaitas pārraides savienojumi. Tas noved pie optiskā pastiprinājuma un tiešās noteikšanas (IM/DD) sistēmām ar zemas sarežģītības izlīdzināšanu, kas atbilst IEEE standartizētajām elektriskām saskarnēm. Pārslēgšanās no ieslēgšanas-izslēgšanas atslēgas uz daudzlīmeņu impulsu amplitūdas modulāciju ļautu samazināt joslu skaitu nākamās paaudzes Ethernet saskarnēm. Mēs raksturojam 106,25 Gbaud ieslēgšanas-izslēgšanas atslēgas, 4 un 6 līmeņu impulsa amplitūdas modulācijas saites, izmantojot divus integrētus raidītājus: O-joslas tieši modulētu lāzeru un C-joslas ārēji modulētu lāzeru. Tiek izmantots vienkāršs padeves uz priekšu vai lēmumu atgriezeniskās saites ekvalaizers. Mēs demonstrējam 106,25 Gbaud ieslēgšanas-izslēgšanas atslēgas saites, kas darbojas bez pārejas kļūdu labošanas abiem raidītājiem. Mēs arī parādām 106,25 Gbaud 4 līmeņu un 6 līmeņu impulsa amplitūdas modulācijas saites ar veiktspēju, kas ir zemāka par 6,25 % pieskaitāmās stingrā lēmuma kļūdas slieksni 4,5 × 10 -3. Turklāt uz EML balstītam raidītājam mēs sasniedzam 106,25 Gbaud 4 līmeņu impulsa amplitūdas modulācijas veiktspēju zem KP-FEC sliekšņa 2,2 × 10 -4. Tas parāda, ka mēs varam izmantot optiku, lai atbalstītu (2x) 100 Gbps Ethernet uz vienas lambda uz vienkāršas kļūdu labošanas rēķina.

Manuskripta kopiju var atrast IEEExplore mājaslapā.

Uzziniet vairāk par Telekomunikāciju institūta pētījumiem zinātnisko projektu mājaslapā un institūta bloga mājaslapā.

SAISTĪTIE RAKSTI